Renovera tvättstuga

Börjar det bli dags att renovera tvättstuga? Vi hjälper gärna till med uppfräschning och renovering av tvättstuga. Ibland behöver tvättstugan lite mer än byte av tvättmaskin – då hjälper vi till att renovera hela eller delar av tvättstugan så att ytor och funktion får en fin uppfräschning och modernisering samt, inte minst - rätt funktionalitet!

Renovera tvättstuga

Renovera tvättstuga i Stockholm, Göteborg, Malmö & övriga Skåne


Behöver du hjälp med att renovera tvättstuga? Vi hjälper kunder över hela landet med renovering av tvättstuga – hela vägen från Malmö i söder till Göteborg i väst och Stockholm i öst.

Tack vare över 50 års erfarenhet i branschen och av tvättstugerenovering i alla dess former, har vi lärt oss att arbeta kreativt och hitta de bästa lösningarna för våra kunder. Vi hjälper våra kunder med totalentreprenader såväl som mindre uppfräschningar.

Tveka inte på att kontakta oss för hjälp med renovering av din tvättstuga och läs gärna mer nedan om hur vi arbetar!

Skräddarsydd renovering av tvättstuga


När vi hjälper dig att renovera tvättstuga utgår vi helt ifrån det behov som din fastighet och förening har och vägleder dig i frågor som förbättrar din tvättstugas kvalitet samt energi- och kostnadsbesparing.

Tvättstugerenovering håller nere kostnaderna


Oavsett om du vill bygga tvättstuga från grunden eller fräscha upp den befintliga med en tvättstugerenovering kan vi hjälpa dig. Med en modern tvättstuga kan du hålla nere kostnaderna och spara pengar. Vi har erfarenhet av både små och stora renoveringar.

Renovera tvättstugan med fackmannamässig installation


Oavsett storleken på er tvättstugerenovering har vi partnerbyggföretag som vi samarbetar med samt våra egna kunniga medarbetare som löser installation av tvättstugor. För oss är det en självklarhet att installationen av maskinerna går till på ett korrekt och fackmannamässigt sätt – detta då en felaktig installation kan få stora negativa konsekvenser och bland annat leda till vattenläckor. Visar det sig att installationen dessutom inte gått till på rätt sätt gäller inte försäkringen.

Därför ser våra medarbetare fram emot att kunna hjälpa dig så att det blir rätt och riktigt från början! Självklart bjuder vi även här på projekteringskostnaden.

Renovering av tvättstuga i bostadsrättsförening

En bostadsrättsförening har många medlemmar som använder tvättstugan och maskinerna går i ett. När det blir dags för renovering av tvättstuga i en bostadsrättsförening är det av största väsentlighet att utrustningen är anpassad efter just detta användningsområde. Vi installerar proffsmaskiner som är snabba och kraftfulla för att klara den belastning som ett flerfamiljshus innebär.

När ni renoverar tvättstugan i er bostadsrättsförening med oss får ni leverans och installation av utrustning utförd av kunniga experter med spetskompetens och lång erfarenhet.

5 tips när du ska renovera tvättstuga


Här har vi samlat några handfasta tips för dig som ska renovera tvättstuga av storleken större, men du kan också hämta inspiration till renoveringen av tvättstugan i det egna hemmet.

1. Bokningssystem


Ett smidigt och fungerande system för tvättstugebokning underlättar för alla vid bokning. Det ska vara enkelt, smidigt och gå snabbt för de boende att boka en tvättid. Ett traditionellt bokningssystem är tillgängligt för alla, även för den äldre generation som kanske inte har samma möjligheter att boka digitalt. I ett boende med många yngre, har dock mycket att vinna på att införa ett system för digital tvättstugebokning. Det går då att både se lediga tider som finns tillgängliga för bokning, samt att få en överblick över sina bokningar med möjlighet till avbokning – allt utan att faktiskt behöva ta sig till tvättstugan.

2. Torkmöjligheter


Goda möjligheter till att hänga upp tvätten för att torka är av stor väsentlighet. Se till att nyttja det utrymme som finns. Beroende på storleken av era lokaler går det att installera ett skåp för tork av tvätt eller att tillägna ett helt rum för ändamålet. Båda lösningarna har sina fördelar – välj det som passar bäst för er, oavsett om det är ett torkskåp eller torkrum.
  • Torkskåp – Rymmer en hel del tvätt och passar bra för den mindre tvättstugan.
  • Torkrum – Rymmer flera maskiner med tvätt och är effektivt och lämpligt för bland annat bostadsrättsföreningar som kan dedicera ett helt rum för torkning av tvätt.

3. Ventilation


Det är viktigt att ha ett fungerande ventilationssystem i tvättstugan. Den fuktiga och dammiga luften behöver bytas ut mot ren luft. Med en fungerande luftmixdon / värmeväxlare, försvinner risken för dålig luft i tvättstugan och för att maskinerna blir överhettade eller för att ventilationskanalerna blir igensatta. Se till att tilluften inte blir för liten och att ventilationskanalerna hålls rena.

4. Förvaring


I en gemensam tvättstuga behöver det städas ofta. Moppar, sopborstar i olika storlekar, skyfflar samt trasor kan lätt få tvättstugan att upplevas som stökig om de får ligga framme. Med ett förvaringsutrymme som är avsett för dessa saker blir det enkelt att hålla ordning. Ett tips är att höja upp förvaringen från golvet genom att montera den på ben – på så vis kan eventuella vattenskador undvikas. Detta tips är också bra för tvättstugan i hemmet.

5. Avlastning


En tvättstuga med gott om avlastningsytor är en praktisk tvättstuga. Avlastningsytor gör det enklare att vika och sortera tvätten på plats. Det kan många gånger göra stor skillnad för hur smidig tvättupplevelsen blir. Överväg detta när du ska renovera en tvättstuga som används av många – finns det avlastningsytor som räcker för alla som tvättar under en given tid?