Torkskåp eller torktumlare – Vad ska man välja?

Writer: Jill Stenlund
Posted: 2011-12-01

Torkskåp eller torktumlare – Vad ska man välja? 

Ska man välja ett torkskåp eller en torktumlare till tvättstugan? Vi vet att det är svårt att veta skillnaden mellan dessa produkter eller vad som är bäst för just dig och din tvättstuga. Därför har vi radat upp de viktigaste skillnaderna mellan torktumlare eller torkskåp här. Kontakta oss gärna för en personlig rådgivning.

Torktumlare går snabbare och är energieffektivare

Fördelen med en torktumlare är att den:

  • Tar mindre plats i tvättstugan.
  • Drar mindre ström än ett torkskåp.
  • Det går snabbare att torka kläder. 
  • Det går snabbt att fylla en torktumlare då man enkelt slänger in kläder och trycker på start.
Se vårt utbud av torktumlare här.

Vi alla har hört myten om att torktumlare sliter på kläderna

Detta stämmer inte. Faktum är att redan trasiga fibrer släpper från kläderna och hamnar i luddfiltret och då tror många att torktumlaren står för det ”slitaget”.  

Torkskåp

Torkskåp är ett traditionellt sätt att torka kläder och brukar ofta vara väldigt uppskattat hos den äldre generationen. Sedan är det ju inte alla plagg som kan torktumlas och då är ett torkskåp det bästa komplementet för detta.

Se vårt utbud av torkskåp här.

Torkrum

Ett annat alternativ är att satsa på ett torkrum i tvättstugan. Detta är väldigt populärt i framförallt tvättstugor åt bostadsrättsföreningar, då det är ett smidigt sätt för de boende att torka sina kläder i tvättstugan. Till skillnad från ett torkskåp, så är ett torkrum ofta rymligare och har ofta plats för mer tvätt som behöver torkas och brukar därför vara väldigt uppskattat i gemensamma tvättstugor. Oavsett om man har med sig mycket eller lite tvätt ner i tvättstugan kan man få med sig allt torkat och klart när tvättiden är slut.

En komplett tvättstuga har både torktumlare och torkskåp

Vi anser att en komplett tvättstuga ska innehålla både torktumlare och torkskåp. Men att torktumlaren ska vara den huvudsakliga torkmöjligheten.

Tveka inte på att kontakta oss för rådgivning eller hjälp med att planera och bygga tvättstuga.