Vad är egentligen en luddlåda?

Writer: Jill Stenlund
Posted: 2017-12-01

Vad är egentligen en luddlåda?

Denna eviga diskussion om luddlådor. Vad är de bra för och varför är de så viktiga?

Här kommer 2 anledningar till varför alla tvättstugor behöver en eller flera luddlådor:

  1. En viktig funktion hos en luddlåda är att den ska fånga upp allt ludd från tvättmaskinerna, så att man slipper få ner detta i tvättstugans avloppsbrunn och slipper eventuella efterföljande översvämningar.

  2. Har man flera tvättmaskiner som tömmer ut vatten samtidigt så klarar oftast inte brunnen av den stora vattenmängd som tvättmaskinerna släpper ut. Då fungerar luddlådan som en buffert. Vattnet fylls alltså upp i luddlådan för att ta sig till golvbrunnen i långsammare takt.  

 

Här på Tvättstuga.se hittar ni ett stort sortiment av luddlådor till alla typer av tvättmaskiner och från flera kända varumärken som exempelvis Miele Professional och Electrolux Professional med flera. Här kan du se hela vårt sortiment av luddlådor.

Vill du ha ett kostnadsfritt möte för att höra hur vi kan hjälpa just er eller bara komma med tips och inspiration så är ni jättevälkomna att kontakta oss. 

Till er bostadsrättsförening, förvaltare eller fastighetsskötare kan vi hjälpa till med allt från service och akutservice till underhållsavtal. Detta innebär att ni kan nå oss vid frågor, vid akuta fall eller låta oss komma på besök årligen och inspektera fastighetens tvättstuga. Ring oss på 

Stockholm08-83 80 90

Skåne040-643 20 15

Göteborg031-788 31 60

eller maila till info@tvattstuga.se